Aktuality

Projekt Už jsem čtenář - Knížka pro prvňáčka

Projekt Už jsem čtenář - Knížka pro prvňáčka

Městská knihovna Hlinsko - dětské oddělení se opět připojuje k 11. ročníku projektu , který vyhlašuje SKIP (Svaz knihovníků a informačních praconíků ) ČR na podporu čtenářské gramotnosti s názvem Už jsem čtenář – Knížka pro prvňáčka. Cílem projektu je rozvoj čtenářských návyků žáků již od prvního ročníku školní docházky. Do projektu se zapojí letošní žáci prvních tří tříd ZŠ Smetanova. 

Bara, Mates a Zeleny skraloup - Olympia.jpgKnihovna, která žáky do projektu přihlásila, s nimi pracuje nad rámec obvyklých knihovnických činností. V období od listopadu 2018 do května 2019 připravíme pro prvňáky nejméně jednu návštěvu knihovny a uspořádáme další akce vedoucí k rozvoji zájmu o četbu (autorské čtení, besedy s tvůrci knih, výstava apod.) O akcích budeme informovat.

Odměnou za úspěšné absolvování projektu je pro děti knížka pro prvňáčka, původní česká novinka, která byla napsána a ilustrována výhradně pro účastníky projektu a kterou nelze v běžné knihkupecké síti minimálně tři roky koupit. Ve školním roce 2018/2019 je to kniha spisovatele Miroslava Tvrze a ilustrátorky Aleny Schulz.  Předání knih žákům proběhne, jako obvykle, při Slavnostním pasování na čtenáře v průběhu června.


css a grafika: Vojtěch Trocha